-
Alfredo Espresso Primus Omnium 1kg ziarnista
100% Arabika, Charakterystyka: wykwintny, głęboki smak, pełny, bogaty aromat, stabilna crema oraz delikatne, kwaśne wykończenie. Naciśnij na logo firmy aby dowiedzieć się więcej o producencie.
Zostaw nam swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Chwilowo nie mamy, daj nam znać że potrzebujesz 0 szt. |
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4006581011622 |
Chcesz dowiedzieć się kiedy będzie kawa? Albo o coś dopytać zanim zdecydujesz się ją kupić? |
Kawa Alfredo Espresso Primus Omnium to mieszanka wyselekcjonowanych ziaren 100% arabiki z najlepszych upraw Ameryki Południowej oraz Indii. Jest najszlachetniejszą z kaw Alfredo. Kawa ta posiada wykwintny, głęboki smak oraz pełny, bogaty aromat, stabilną cremę i delikatne, kwaśne wykończenie. Kawa Alfredo Espresso Primus Omnium wyróżnia się smakiem charakterystycznym dla północnych Włoch.
Ziarna pozwalają na zachowanie maksymalnej ilości aromatu. Opakowanie Alfredo Primus Omnium jest wykonane z materiału o dużej barierowości, dzięki temu ziarna kawy są zabezpieczone przed dostępem tlenu. Przed zgrzaniem torby wypompowywane jest powietrze, a na jego miejsce zostaje wtłoczony gaz ochronny na bazie azotu. W związku z tym, że kawa odgazowuje się po upaleniu przez dość długi okres czasu, na opakowaniu umieszczony jest półprzepuszczalny wentyl pozwalający na wydostawanie się niechcianych gazów, jednocześnie blokujący dostęp tlenu.
Kawa Alfredo Espresso Primus Omnium to mieszanka wyselekcjonowanych ziaren 100% arabiki z najlepszych upraw Ameryki Południowej oraz Indii. Jest najszlachetniejszą z kaw Alfredo. Kawa ta posiada wykwintny, głęboki smak oraz pełny, bogaty aromat, stabilną cremę i delikatne, kwaśne wykończenie. Kawa Alfredo Espresso Primus Omnium wyróżnia się smakiem charakterystycznym dla północnych Włoch.
Ziarna pozwalają na zachowanie maksymalnej ilości aromatu. Opakowanie Alfredo Primus Omnium jest wykonane z materiału o dużej barierowości, dzięki temu ziarna kawy są zabezpieczone przed dostępem tlenu. Przed zgrzaniem torby wypompowywane jest powietrze, a na jego miejsce zostaje wtłoczony gaz ochronny na bazie azotu. W związku z tym, że kawa odgazowuje się po upaleniu przez dość długi okres czasu, na opakowaniu umieszczony jest półprzepuszczalny wentyl pozwalający na wydostawanie się niechcianych gazów, jednocześnie blokujący dostęp tlenu.