-
NOWE Herbata zielona Pigwoniada Kanashi 35g
Herbata zielona Pigwoniada Kanashi.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Mała 10 szt. |
Waga | 0.035 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904665235348 |
Nie masz czasu na klikanie - zamów kawę telefonicznie: 604243970
Chcesz dowiedzieć się kiedy będzie kawa? Albo o coś dopytać zanim zdecydujesz się ją kupić? |
Herbata zielona Pigwoniada Kanashi - skąd pochodzi i jak smakuje?
Zielona herbata jest wytwarzana z zachowaniem tradycyjnych metod w prowincjach Chin. Ten zielonkawej barwy napar wyróżnia się subtelnym smakiem i zapachem. Ponieważ obróbka liści ogranicza się do procesu więdnięcia, suszenia i podgrzewania, zielona herbata jest zasobnym źródłem antyoksydantów o dobroczynnym działaniu na organizm człowieka. Właściwości zielonej herbaty to m.in. korzystny wpływ na poziom cholesterolu we krwi, funkcjonowanie układu odpornościowego czy wspieranie procesu odchudzania. Herbata Pigwoniada Kanashi składa się z zielonej herbaty Sencha, pigwowca japońskiego, płatków suszonego jabłka, porzeczki czerwonej kandyzowanej, agrestu kandyzowanego, kwiatu lilii oraz płatków krokosza. Dzięki tym dodatkom herbata staje się pyszna i esencjonalna.
Opakowanie
Herbata jest elegancko zapakowana w foliowy, przezroczysty rożek zawiązany kolorową wstążką, co czyni ją idealnym upominkiem dla bliskiej osoby.
Jak najlepiej parzyć herbaty?
Do zaparzenia herbaty użyj frenchpressu, sitka do zaparzania lub specjalnej filiżanki z koszyczkiem. Dzięki temu kawałki liści nie będą pływały po całej filiżance. Wsyp 1 łyżeczkę liści na 1 filiżankę napoju. Zalej liście herbaty 200-250 ml wody o temp. 70-85°C. Odczekaj od 2 do 4 min aż się zaparzy. Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.
Rodzaj herbaty | zielona |
Wielkość opakowania | 35g |
Herbata zielona Pigwoniada Kanashi - skąd pochodzi i jak smakuje?
Zielona herbata jest wytwarzana z zachowaniem tradycyjnych metod w prowincjach Chin. Ten zielonkawej barwy napar wyróżnia się subtelnym smakiem i zapachem. Ponieważ obróbka liści ogranicza się do procesu więdnięcia, suszenia i podgrzewania, zielona herbata jest zasobnym źródłem antyoksydantów o dobroczynnym działaniu na organizm człowieka. Właściwości zielonej herbaty to m.in. korzystny wpływ na poziom cholesterolu we krwi, funkcjonowanie układu odpornościowego czy wspieranie procesu odchudzania. Herbata Pigwoniada Kanashi składa się z zielonej herbaty Sencha, pigwowca japońskiego, płatków suszonego jabłka, porzeczki czerwonej kandyzowanej, agrestu kandyzowanego, kwiatu lilii oraz płatków krokosza. Dzięki tym dodatkom herbata staje się pyszna i esencjonalna.
Opakowanie
Herbata jest elegancko zapakowana w foliowy, przezroczysty rożek zawiązany kolorową wstążką, co czyni ją idealnym upominkiem dla bliskiej osoby.
Jak najlepiej parzyć herbaty?
Do zaparzenia herbaty użyj frenchpressu, sitka do zaparzania lub specjalnej filiżanki z koszyczkiem. Dzięki temu kawałki liści nie będą pływały po całej filiżance. Wsyp 1 łyżeczkę liści na 1 filiżankę napoju. Zalej liście herbaty 200-250 ml wody o temp. 70-85°C. Odczekaj od 2 do 4 min aż się zaparzy. Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.