-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Herbata czarna Molly Mallone 35g
Herbata czarna z wiśnią, rodzynkami i ziarnami kakaowca.
Zostaw nam swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Chwilowo nie mamy, daj nam znać że potrzebujesz 0 szt. |
Waga | 0.035 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904665235232 |
Chcesz dowiedzieć się kiedy będzie kawa? Albo o coś dopytać zanim zdecydujesz się ją kupić? |
Herbata czarna Molly Mallone - skąd pochodzi i co w niej możesz znaleźć?
Czarną herbatę Assam, która pochodzi z północnej części Indii. Jej smak zależy od regionu uprawy. Jest bardzo wyrazisty i lekko słodki, z delikatnymi nutami ziemistymi. Liofilizowane wiśnie, rodzynki Sułtanki, kruszone ziarna kakaowca i olejek rumowy. To wszystko sprawia, że herbata jest mocno intensywna i przypadnie do gustu wielbicielom cięższych smaków.
Opakowanie
Herbatka jest elegancko zapakowana w foliowy, przezroczysty rożek zawiązany kolorową wstążką, co czyni ją idealnym upominkiem dla bliskiej osoby :)
Jak najlepiej parzyć herbaty?
Do zaparzenia herbaty użyj frenchpressu, sitka do zaparzania lub specjalnej filiżanki z koszyczkiem. Dzięki temu kawałki liści i owoców nie będą pływały po całej filiżance. Wsyp 1 łyżeczkę liści na 1 filiżankę napoju. Zalej liście herbaty 200-250 ml wody o temp. 95-100°C. Odczekaj od 2 do 4 min aż się zaparzy. Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.
Herbata czarna Molly Mallone - skąd pochodzi i co w niej możesz znaleźć?
Czarną herbatę Assam, która pochodzi z północnej części Indii. Jej smak zależy od regionu uprawy. Jest bardzo wyrazisty i lekko słodki, z delikatnymi nutami ziemistymi. Liofilizowane wiśnie, rodzynki Sułtanki, kruszone ziarna kakaowca i olejek rumowy. To wszystko sprawia, że herbata jest mocno intensywna i przypadnie do gustu wielbicielom cięższych smaków.
Opakowanie
Herbatka jest elegancko zapakowana w foliowy, przezroczysty rożek zawiązany kolorową wstążką, co czyni ją idealnym upominkiem dla bliskiej osoby :)
Jak najlepiej parzyć herbaty?
Do zaparzenia herbaty użyj frenchpressu, sitka do zaparzania lub specjalnej filiżanki z koszyczkiem. Dzięki temu kawałki liści i owoców nie będą pływały po całej filiżance. Wsyp 1 łyżeczkę liści na 1 filiżankę napoju. Zalej liście herbaty 200-250 ml wody o temp. 95-100°C. Odczekaj od 2 do 4 min aż się zaparzy. Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.