-
Herbata czarna liściasta Vintage Ruhuna 50g
Zostaw nam swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Chwilowo nie mamy, daj nam znać że potrzebujesz 0 szt. |
Waga | 0.05 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4792128053872 |
Chcesz dowiedzieć się kiedy będzie kawa? Albo o coś dopytać zanim zdecydujesz się ją kupić? |
Herbata z Cejlonu
Herbata czarna liściasta Vintage Ruhuna to herbata pochodząca z Cejlonu. Jest jedną z herbat z kolekcji przyjaznych dla ozonu. Region herbaciany Ruhuna na Sri Lance znajduje się na nizinach, między poziomem morza a 500 metrów n.p.m. Plantacje rozciągają się od tropikalnego lasu deszczowego do południowo-zachodnie wybrzeże. Ta gruba, mocna herbata jest poszukiwana szczególnie przez koneserów na Bliskim Wschodzie i jest orzeźwiającym napojem dla tych, którzy lubią gęsty, słodki napar z mlekiem lub czysty. W tym regionie produkuje się herbatę najwyższej jakości.
Opakowanie
Herbata Vintage Ruhuna jest hermetycznie zapakowana w elegancką puszkę z okienkiem na wieczku, aby można było zobaczyć jak wyglądają ukryte w niej liście. Dzięki szczelnemu opakowaniu, herbata ta nie będzie tracić swoich walorów smakowych i zapachowych. Kolekcja pięknych puszek herbat Vintage Tea ustawiona na kuchennej półce podkreśli wyjątkowy styl Twojej kuchni.
Jak najlepiej parzyć herbaty?
Do zaparzenia herbaty użyj frenchpressu, sitka do zaparzania lub specjalnej filiżanki z koszyczkiem. Dzięki temu kawałki liści nie będą pływały po całej filiżance. Wsyp 1 łyżeczkę liści na 1 filiżankę napoju. Zalej liście herbaty 200-250 ml wody o temp. 95-100°C. Odczekaj od 3 do 6 min aż się zaparzy. Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.