-
Herbata czarna liściasta Vintage spicy chai 100g
To aromatyczna, ziołowa herbata pochodząca z Cejlonu, wyczuwalny jest aromat ziół i smak kardamonu goździków, ostrość imbiru oraz anyż, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tej herbacie zjedź niżej do pełnego opisu.
Zostaw nam swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Chwilowo nie mamy, daj nam znać że potrzebujesz 0 szt. |
Waga | 0.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4792128056156 |
Chcesz dowiedzieć się kiedy będzie kawa? Albo o coś dopytać zanim zdecydujesz się ją kupić? |
Herbata z Cejlonu
Herbata Vintage spicy chai to czarna, ziołowa, herbata liściasta pochodząca z Cejlonu. Po zalaniu wyczuwalny jest aromat ziół a smakosze herbat będą mogli wyczuć w niej kardamon, goździki, ostrość imbiru oraz anyż. Ten nietuzinkowy smak sprawi, że nie będziesz mógł przejść koło niej obojętnie.
Opakowanie
Herbata Vintage spicy chai jest hermetycznie zapakowana a eleganckie pudełko, zabezpieczone z wierzchu folią. Dzięki szczelnemu opakowaniu, herbata ta nie będzie tracić swoich walorów smakowych i zapachowych. Kolekcja pięknych, kolorowych pudełeczek z herbatami Vintage Tea na Twojej kuchennej półce na pewno przyciągnie uwagę gości, którzy z przyjemnością będą chcieli skosztować jednej z nich.
Jak najlepiej parzyć herbaty?
Użyj do zaparzenia herbaty frenchpressu, specjalnego sitka do zaparzania lub specjalnej filiżanki z koszyczkiem. Dzięki temu kawałki liści nie będą pływały po całej filiżance.
Zalej herbatę 200-250ml wody o temp. 95-100°C.
Odczekaj od 3 do 6 min aż się zaparzy.