• Herbata czerwona Pu-Erh Imbir Miód 40 g

Herbata czerwona Pu-Erh z dodatkiem imbiru i naturalnego aromatu miodu.

Typ herbaty
liściasta
Chwilowo jej nie mamy. Odwiedzaj nas regularnie, bo Twój ulubiony produkt może pojawić się w każdej chwili :)
11.00
Zostaw nam swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 15
Paczka w RUCHu 13
Paczkomaty InPost 15
Kurier Pocztex 48 15
Kurier (Pobranie) 17
Dostępność Chwilowo nie mamy, daj nam znać że potrzebujesz
Waga 0.04 kg
Chcesz dowiedzieć się kiedy będzie kawa?
Albo o coś dopytać zanim zdecydujesz się ją kupić?

Herbata czerwona Pu-Erh Imbir Miód - jak powstaje i skąd pochodzi ?

Liście tej herbaty są zbierane i skręcane, pozostawione w ten sposób dojrzewają, wtedy dochodzi do procesu fermentacji mikrobiologicznej – długotrwałe wystawienie liści na działanie mikroelementów. Rezultatem tego procesu jest ciemna herbata o ziemistym smaku. Dzięki jej właściwościom odchudzającym sięgamy po nią dość często. Występuje przede wszystkim w prowincji Yunnan i to właśnie wyprodukowana tam herbata nazywa się Pu Erh .

 

Na co pomaga herbata Pu-Erth?

Herbata Pu-Erh Imbir Miód z dodatkiem suszonego imbiru i płatków nagietka o aromacie korzenia imbiru z nutą miodu. Imbir ma działanie łagodzące nudności i zawroty głowy, pomaga zmniejszyć stany zapalne związane z artretyzmem oraz łagodzić bóle mięśniowe, zmniejsza wzdęcia oraz wspomaga zwalczać objawy przeziębienia.

Opakowanie

Herbatka jest elegancko zapakowana w foliowy, przezroczysty rożek zawiązany kolorową wstążką, co czyni ją idealnym upominkiem dla bliskiej osoby :)

Jak najlepiej parzyć herbaty?

Do zaparzenia herbaty użyj frenchpressu, sitka do zaparzania lub specjalnej filiżanki z koszyczkiem. Dzięki temu kawałki liści i owoców nie będą pływały po całej filiżance. Wsyp 1 łyżeczkę liści na 1 filiżankę napoju. Zalej liście herbaty 200-250 ml wody o temp. 95-100°C. Odczekaj od 2 do 4 min aż się zaparzy. Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.

Rodzaj herbaty czarna
Wielkość opakowania 40g

Herbata czerwona Pu-Erh Imbir Miód - jak powstaje i skąd pochodzi ?

Liście tej herbaty są zbierane i skręcane, pozostawione w ten sposób dojrzewają, wtedy dochodzi do procesu fermentacji mikrobiologicznej – długotrwałe wystawienie liści na działanie mikroelementów. Rezultatem tego procesu jest ciemna herbata o ziemistym smaku. Dzięki jej właściwościom odchudzającym sięgamy po nią dość często. Występuje przede wszystkim w prowincji Yunnan i to właśnie wyprodukowana tam herbata nazywa się Pu Erh .

Na co pomaga herbata Pu-Erth?

Herbata Pu-Erh Imbir Miód z dodatkiem suszonego imbiru i płatków nagietka o aromacie korzenia imbiru z nutą miodu. Imbir ma działanie łagodzące nudności i zawroty głowy, pomaga zmniejszyć stany zapalne związane z artretyzmem oraz łagodzić bóle mięśniowe, zmniejsza wzdęcia oraz wspomaga zwalczać objawy przeziębienia.

Opakowanie

Herbatka jest elegancko zapakowana w foliowy, przezroczysty rożek zawiązany kolorową wstążką, co czyni ją idealnym upominkiem dla bliskiej osoby :)

Jak najlepiej parzyć herbaty?

Do zaparzenia herbaty użyj frenchpressu, sitka do zaparzania lub specjalnej filiżanki z koszyczkiem. Dzięki temu kawałki liści i owoców nie będą pływały po całej filiżance. Wsyp 1 łyżeczkę liści na 1 filiżankę napoju. Zalej liście herbaty 200-250 ml wody o temp. 95-100°C. Odczekaj od 2 do 4 min aż się zaparzy. Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Dostawa

Za zakupy powyżej 300 zł dostawa GRATIS!

Wysyłka w 24H

Kawa to zawsze świetny prezent dla bliskich

Wysyłka w 24H

Kawa to zawsze świetny prezent dla bliskich