O kawie
Eilles Rostmeister Caffe Crema to niemiecka kawa wypalona z wyselekcjonowanej mieszanki średnio palonych ziaren dobranej tak aby stworzyć niesamowitą recepturę kawy znaną tylko nielicznym. Kunszt rostera sprawił, że jest tak dobrze wypalona iż pije się ją z przyjemnością. Charakteryzuje się lekko owocową nutą, delikatnym smakiem i korzennym aromatem. Jej pełny, bogaty smak i mocny aromat zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia konsumentów.
Opakowanie
Kawa zapakowana została w ochronnej atmosferze w szczelne opakowanie. Dzięki takiemu kawa zachowuje swoje walory aromatyczne i smakowe na dłuższy czas. Proces palenia kawy powoduje, że jeszcze przez jakiś czas po nim ziarna się odgazowują dlatego też w opakowaniu umieszczony jest półprzepuszczalny wentyl, który działa tylko w jedną stronę. Pozwala on wydostać się gazom na zewnątrz ale uniemożliwia dostanie się do środka powietrza co zapobiegautlenianiu się kawy.
Jak najlepiej zaparzyć kawę Eilles Rostmeister Caffe Crema
Najlepszym urządzeniem do zaparzania tej kawy będzie ekspres ciśnieniowy bądź ekspres kolbowy ale miłośnicy tradycyjnej kawy sypanej również nie będą mogli wydobyć z niej unikalny aromat.