Passalacqua Cremador - to kawa mocno palona o intensywnym pełnym smaku i mocnym aromacie. Jest mieszanką wyselekcjonowanej Arabiki (70%) i wyśmienitej Robusty (30%). Pochodzi z włoskiej palarni, wypalającej prawie 4 tysiące kilogramów kawy dziennie. Zamiłowanie do doskonałej kawy, jakie kultywuje się w palarni, sprawia, że już na wstępnym etapie przygotowywania mieszanki, przywiązuje się ogromną wagę do wyboru plantacji, z których z kolei wybiera się najlepsze ziarna. Ta wstępna selekcja ziaren kawy decyduje o wysokiej jakości produktu końcowego, czyli tego, co dostaje się w ręce klienta w kawiarni, sklepie czy w hotelu. W palarni Passalacqua już od lat ziarna zamienia się w emocje, dbając przy tym o specyficzną, neapolitańską tradycję wypalania kawy. Mocniejszą i ciemniejszą niż na północy Włoch.
Ziarna kawy Passalacqua Cremador pochodzą z różnych regionów świata: Jamajki, Meksyku, Wietnamu, z Kenii, Indii, Gwatemali. Połączenie aromatów i smaków w jednej mieszance kawy jest niezbitym dowodem na kreatywność i profesjonalizm jej twórców, świadczy o niezwykłych umiejętnościach sommelierów kawowych danej palarni. Degustatorzy tworzą kompozycje zrównoważone, pełne harmonii, ale wciąż nowe i zaskakujące podniebienia kawoszy. Zamiłowanie do kawy idzie tu w parze z zamiłowaniem do barw żywych i słonecznych, odzwierciedlających piękno i koloryt tutejszych pejzaży i ostrego południowego słońca Kampanii. Wiele opakowań produktów Passalacqua zostało oryginalnie zaprojektowanych w ciepłych, zdecydowanych kolorach.