-
Yerba Mate Wanilia z Madagaskaru 40 g
Zostaw nam swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Chwilowo nie mamy, daj nam znać że potrzebujesz 0 szt. |
Waga | 0.04 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Chcesz dowiedzieć się kiedy będzie kawa? Albo o coś dopytać zanim zdecydujesz się ją kupić? |
Yerba Mate Wanilia z Madagaskaru - skąd pochodzi i jak smakuje?
Yerba Mate to suszone listki ostrokrzewu paragwajskiego. Uprawiana jest w Argentynie, Paragwaju, Urugwaju i Brazylii. Każda z nich ma inny smak i wygląd. Brazylijska Yerba Mate jest delikatna, lekko słodka w smaku, nie leżakuje dlatego wyróżnia się świeżym, orzeźwiającym trawiastym smakiem.
A jak wpływa na organizm?
Yerba Mate ma działanie pobudzające ze względu na wysoką zawartość kofeiny. Dostarcza także organizmowi dużej ilości składników odżywczych, nie podrażnia żołądka, likwiduje objawy zmęczenia, reguluje ciśnienie krwi, poprawia przemianę materii. To tylko niektóre z dobroczynnych właściwości Yerba Mate. Wypróbuj i przekonaj się sam o jej działaniu. Wanilia z Madagaskaru to Yerba Mate z dodatkiem suszonej skórki pomarańczy, banana, szafranu, naturalnego aromatu waniliowego, liofilizowanego mango i truskawki oraz płatków bławatka. To połączenie sprawia, że pijąc napar możemy się poczuć jak na wakacjach w egzotycznych krajach. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom owocowej Yerby.
Opakowanie
Herbatka jest elegancko zapakowana w foliowy, przezroczysty rożek zawiązany kolorową wstążką, co czyni ją idealnym upominkiem dla bliskiej osoby :)
Jak najlepiej parzyć herbaty?
Do zaparzenia herbaty użyj tykwy lub ceramicznego naczynka.
Wsyp około połowę naczynka suszu w zależności od mocy jaką chcesz uzyskać.
Ustaw naczynie wraz z suszem pod skosem i zalej wodą o temperaturze 70-80°C w pustą przestrzeń.
Włóż bombillę w miejsce, gdzie nalewana była woda. Pierwsza zaparzka wchłania większość wody, ponieważ sucha yerba pęcznieje, więc po chwili trzeba dolać nowej.
Odczekaj od 2 do 4 min aż się zaparzy.
Taką Yerbę można zalewać kilkukrotnie aż do momentu jej wypłukania.
Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.
Yerba Mate
Yerba Mate to suszone listki ostrokrzewu paragwajskiego. Uprawiana jest w Argentynie, Paragwaju, Urugwaju i Brazylii. Każda z nich ma inny smak i wygląd. Brazylijska Yerba Mate jest delikatna, lekko słodka w smaku, nie leżakuje dlatego wyróżnia się świeżym, orzeźwiającym trawiastym smakiem. Yerba Mate ma działanie pobudzające ze względu na wysoką zawartość kofeiny. Dostarcza także organizmowi dużej ilości składników odżywczych, nie podrażnia żołądka, likwiduje objawy zmęczenia, reguluje ciśnienie krwi, poprawia przemianę materii. To tylko niektóre z dobroczynnych właściwości Yerba Mate. Wypróbuj i przekonaj się sam o jej działaniu. Wanilia z Madagaskaru to Yerba Mate z dodatkiem suszonej skórki pomarańczy, banana, szafranu, naturalnego aromatu waniliowego, liofilizowanego mango i truskawki oraz płatków bławatka. To połączenie sprawia, że pijąc napar możemy się poczuć jak na wakacjach w egzotycznych krajach. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom owocowej Yerby.
Opakowanie
Herbata jest zapakowana w foliowy, przezroczysty rożek oraz zawiązana kolorową wstążką, co czyni ją idealnym upominkiem dla bliskiej osoby lub dla samego siebie :)
Jak najlepiej parzyć herbaty?
Do zaparzenia herbaty użyj tykwy lub ceramicznego naczynka.
Wsyp około połowę naczynka suszu w zależności od mocy jaką chcesz uzyskać.
Ustaw naczynie wraz z suszem pod skosem i zalej wodą o temperaturze 70-80°C w pustą przestrzeń.
Włóż bombillę w miejsce, gdzie nalewana była woda. Pierwsza zaparzka wchłania większość wody, ponieważ sucha yerba pęcznieje, więc po chwili trzeba dolać nowej.
Odczekaj od 2 do 4 min aż się zaparzy.
Taką Yerbę można zalewać kilkukrotnie aż do momentu jej wypłukania.
Teraz możesz cieszyć się je aromatycznym smakiem i zapachem.