-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Cykoria instatn 100g mielona
Zostaw nam swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Chwilowo nie mamy, daj nam znać że potrzebujesz 0 szt. |
Waga | 0.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5901769090903 |
Chcesz dowiedzieć się kiedy będzie kawa? Albo o coś dopytać zanim zdecydujesz się ją kupić? |
Cykoria instatn
Korzeń cykorii podróżnika zawiera bardzo duże ilości inuliny (49%) tj. substancji podobnej do skrobi, rozpuszczającej się w gorącej wodzie i o właściwościach antyseptycznych.
Surowiec ten zawiera także związki gorzkie, cholinę, cukry redukujące, tłuszcze, garbniki, substancje śluzowe, gorzki sok mleczny oraz mikroełementy i witaminy B, C, P, PP.
Napar z korzenia cykorii stosuje się w stanach nieżytowych żołądka i dwunastnicy - pobudza je do wydzielania soków trawiennych, a woreczek żółciowy do sprawnego funkcjonowania zapobiegając osadzaniu się w nim złogów, kamieni żółciowych. Surowiec działa też moczopędnie, czyści krew i wzmaga przemianę materii.
Najbogatszym źródłem inuliny jest cykoria i topinambur.
Inulina nie ulega trawieniu, lecz pozytywnie wpływa na mikroflorę jelita grubego, poprzez selektywną stymulację rozwoju i/lub aktywizację metabolizmu niektórych typów bakterii poprawiających równowagę jelitową organizmu, dzięki czemu zaliczana jest do prebiotyków.
Skład:
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1238 kJ/296 kcal
białko 3,1 g
węglowodany 49,8 g w tym cukry 38,5 g
tłuszcz 0,3 g
sól 0,5 g
błonnik 7,2g
Typ kawy | mielona |
Wielkość opakowania | 100g |
Cykoria instatn
Korzeń cykorii podróżnika zawiera bardzo duże ilości inuliny (49%) tj. substancji podobnej do skrobi, rozpuszczającej się w gorącej wodzie i o właściwościach antyseptycznych.
Surowiec ten zawiera także związki gorzkie, cholinę, cukry redukujące, tłuszcze, garbniki, substancje śluzowe, gorzki sok mleczny oraz mikroełementy i witaminy B, C, P, PP.
Napar z korzenia cykorii stosuje się w stanach nieżytowych żołądka i dwunastnicy - pobudza je do wydzielania soków trawiennych, a woreczek żółciowy do sprawnego funkcjonowania zapobiegając osadzaniu się w nim złogów, kamieni żółciowych. Surowiec działa też moczopędnie, czyści krew i wzmaga przemianę materii.
Najbogatszym źródłem inuliny jest cykoria i topinambur.
Inulina nie ulega trawieniu, lecz pozytywnie wpływa na mikroflorę jelita grubego, poprzez selektywną stymulację rozwoju i/lub aktywizację metabolizmu niektórych typów bakterii poprawiających równowagę jelitową organizmu, dzięki czemu zaliczana jest do prebiotyków.
Skład:
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1238 kJ/296 kcal
białko 3,1 g
węglowodany 49,8 g w tym cukry 38,5 g
tłuszcz 0,3 g
sól 0,5 g
błonnik 7,2g